Punts de Recollida

TAPS x ATENDIS


La recollida de Taps de plàstic va començar l’any 2013 a la Fundació Atendis com un petit projecte per tal de captar recursos que permetessin als centres de l’entitat l’adquisició de material didàctic i petit equipament per a la realització d’activitats.
Des de la seva implementació al centre Bauma (Can Roqueta), on la recollida de taps de plàstic la realitzaven familiars i treballadors, es va extensiu a altres centres, com al Casal Can Rull.
Així doncs, va anar creixent fins a realitzar-se recollida a nivell de tota l’entitat i s’hi van sumar establiments i entitats. Actualment disposem de 29 punts de recollida incloent-hi les biblioteques de la ciutat de Sabadell, els 4 complexos municipals per a la gent gran de la ciutat, 9 oficines del BBVA, 3 establiments comercials i els centres de l’entitat.
De forma puntual o habitual també es fa recollida en altres espais siguin o no de la ciutat de Sabadell: Escola Marta Mata (Barberà del Vallès), TUS (Transports Urbans de Sabadell), Escola Monbou (Igualada), FALCK Ambulàncies (Sant Quirze del Vallès), Eucenet Bussines School (Terrassa) i Escola Sagrada Família (Caldes d’Estrac).

Des de 2014 s’han recollit més de 24.000 quilos de taps de plàstic i s’ha obtingut un benefici econòmic de 4.250€.


PUNTS DE RECOLLIDA (2019):


ELS OBJECTIUS QUE PERSEGUEIX SÓN:

1. Integració social i comunitària de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Els 30 usuaris i usuàries del servei d’acolliment residencial ARAL són els encarregats de fer la recollida dels taps a la majoria de punts establerts a la ciutat de Sabadell, amb suport dels usuaris i usuàries del Centre Casal Can Rull en alguns punts de recollida.


2. Captació de recursos

El projecte respon a una nova forma de captar recursos des de l’entitat. Així doncs, la compensació monetària obtinguda pel reciclatge dels taps ens permetran poder adquirir material didàctic per a la realització d’activitats als diferents centres i també per la compra de petit equipament que incrementi el benefici dels tallers i propostes que es realitzen habitualment i que es gestionen des dels equips psicopedagògics de cada centre.


3. Difusió de l’entitat

El projecte també respon a una finalitat informativa i comunicativa dels serveis que ofereix la Fundació i de la seva implicació social i comunitària a la ciutat de Sabadell i la seva comarca.


Col·laboradors institucionalsAltres col·laboradorsSom membres de:
Fundació Privada Atendis   ·   G64821309   ·   nota legal   ·   política de cookies   ·   mapa web   ·   Produït per Anunzia